Hoofdinhoud

van Aanvraag tot Zantvoort 


Heeft u een stuk grond op het oog en wilt u daar uw droomhuis bouwen? Dan staat u een prachtig, maar ook langdurig en ingrijpend traject te wachten. Niets is mooier dan het bouwen van een woning die aan al uw wensen voldoet, maar het vergt ook enorm veel kennis, tijd en vakmanschap. De juiste begeleiding, van begin tot eind, is dan ook essentieel. Van Zantvoort verzorgt daarom het gehele bouwtraject, van aanvraag tot oplevering.

 

Nog voordat u naar de gemeente gaat om de bestemming van de grond te laten wijzigen, kunt u bij ons terecht. We helpen u met de aanvraag, het ontwerp, vergunningen en natuurlijk de bouw zelf. We schakelen zelfs de hulp van een architectenbureau in, zodat we u op alle vlakken van de bouw compleet kunnen ontzien.

 

Hieronder vindt u een overzicht van alle stappen die we samen ondernemen om uw droomhuis te verwezenlijken. Gemiddeld duurt de bouw van een woning, wat begint bij de aanvraag, zo’n twaalf tot zeventien maanden. Uiteraard is dit tijdsbestek slechts een indicatie en kunnen we dit in overleg aanpassen.

 

1.      Eerste kennismaking

In het eerste kennismakingsgesprek nemen we al uw wensen, ideeën en behoeftes omtrent uw (mogelijke) bouwproject door. Ook wanneer u nog geen concrete plannen heeft, is dit eerste gesprek erg waardevol. In dat geval bespreken we bijvoorbeeld welk stuk grond u op het oog heeft, welke mogelijkheden daarvoor zijn en welke vervolgstappen we samen dienen te nemen. Wanneer u al wel concrete bouwplannen heeft, bespreken we onder andere uw budget, beoogde uitstraling en overige woonwensen.

 

2.      Structuuronderwerp

In de tweede fase duiken we dieper in het ontwerp van uw nieuwe woning. We nemen onder andere alle plattegronden door, bespreken uw wensen qua interieur en doen een budgetcheck. Net zoals het eerste kennismakingsgesprek, is dit nog een conceptuele fase. We laten schetsen zien, maar nemen nog nergens een definitieve beslissing over.

 

3.      Voorontwerp

In de derde fase maken we een voorontwerp van uw nieuwe woning, wat betekent dat we veel plannen, wensen en ideeën gaan visualiseren. We laten zien hoe uw woning er in 3D uitziet, zodat u een goed beeld heeft van het uiteindelijke resultaat. Ook in deze fase kunnen we nog zaken aanpassen.

 

4.      Definitief ontwerp

In de vierde fase maken we een definitief ontwerp en komt dus ook de aanbesteding aan bod. Na de aanbesteding kunnen bepaalde beslissingen nog worden herzien, maar daarna maken we echt definitieve keuzes. In deze fase gaan we dan ook dieper in op de afwerking en details van uw nieuwe woning en doen we nog een laatste budgetcheck.

 

5.      Technisch ontwerp

In de vijfde fase maken we een technisch ontwerp en kijken we samen naar het interieur van vaste elementen van de woning, zoals de keuken en de badkamer. Ook nemen we beslissingen omtrent kleuren, materialen en stoffen, waarbij we u alle mogelijkheden in 3D-beelden laten zien. In deze fase houden we ons daarnaast bezig met de omgevingsvergunning en starten we met de daadwerkelijke bouw van uw nieuwe woning.

 

6.      Realisatie

In de zesde en laatste fase van het bouwtraject houden we ons voornamelijk bezig met de inrichting, uitvoeringstekeningen en natuurlijk de bouw zelf. In deze laatste fase zorgen we er tevens voor dat de omgevingsvergunning is geregeld, zodat we zorgeloos aan de bouw van uw droomwoning kunnen beginnen!

 

Heeft u vragen over bovenstaande fases van een nieuwbouwproject of wilt u graag wat extra informatie ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Aankomende projecten

 

Hieronder ziet u een aantal woningen die we aan het realiseren zijn in samenwerking met verschillende architecten.